E t u s i v u

 

 Kreikkalaisia ruoka-annoksia

Alkupaloja:  

Dolmades  -  Riisitäytteiset viininlehtikääryleet
  Tsatsiki  -  Jogurttia, jossa valkosipulia, oliiviöljyä, kurkkua ja minttua
  Keftedes  -  Paistetut lihapullat
  Saganaki  -  Friteerattua juustoa
   
Salaatteja: Horiatiki  -  Kreikkalainen salaatti, jossa tomaattia,
  kurkkua, sipulia, fetajuustoa
   
Lämpimiä ruokia: Gyros pita  -  Pitaleivän sisällä kebab-lihaa, sipulia, jogurttia ja tomaattia.
  Jiuvetsi  -  Lampaanlihaa, makaroonia, sipulia ja tomaattia
  Kleftiko  -  Uunilammas
  Moussaka  -  Munakoiso-jauhelihavuoka
  Pastitsio  -  Makarooni-jauhelihalaatikko
  Soutsukakia  -  Uunilihapullat tomaattikastikkeessa
  Stifado  -  Lihapata, jossa sipulia
  Souvlaki  -  Lihavarras, jossa lihapaloja ja vihanneksia
  Kalamari  -  Friteerattuja mustekalarenkaita
  Jemista  -  Uunissa paistettuja, täytettyjä tomaatteja ja paprikoita
   
Jälkiruokia: Baklava  -  Filotaikinasta tehty leivos, jossa on pähkinöitä sekä hunajaa
  Kathaifi  -  Kreikkalainen jälkiruoka, jossa on pähkinämassaa ja hunajaa

 

 

 

 M o p o t

 V a l o k u v a t

 K o i r a     

 K r e i k k a

 L i n k i t

 

 

 

 

 

©  Pave 2012