E t u s i v u

 

JASKA (R.I.P)

?.7.2009 - 1.12.2017

Jaska ja Eki Kreetalla huvila Elefterian allasalueella.

Joku oli hylännyt huvilamme eteen kaksi tuollaista koiranpentua, jotka yön pimeydessä seurasivat huvilan edessä olevalta tieltä allasalueelle ja jäivät siihen 29.8.2009. Seuraavana päivänä selvisi että ne oli tuotu siihen tarkoituksella, koska huvilan edestä löytyi iso pahvilaatikko, jossa oli ilmareiät ja koirankarvoja ja laatikkoa ei siinä aikaisemmin ollut.

Minähän olen aina sanonut aikaisemmin että en voi koiraa koskaan ottaa, jos se jää yhtä huonolle huolenpidolle kuin minä itse, niin minuahan syytetään heti eläinrääkkäyksestä! No kerrottakoon kaikille, että Jaska on ollut paljon paremmalla huolenpidolla kuin minä!

Tuota taustaa vasten en ajatellut edes koiran tuontia aluksi, mutta kun eräs huvilassa mukana ollut kaveri heräsi, niin niin se rupesi puhumaan siitä toisesta pennusta että se tuo sen suomeen. no minähän tietysti heti seitsemän (7) sekunnin miettimisajalla tuumasin, että jos tuot toisen niin minä tuon toisen pennun, tulevat melkein naapureihin asumaan.

Olihan siinä oikeasti pari päivää aikaa miettiä että mitä tehdään, mutta kun minulla ei ole tapana mennä sanomisissani "puihin" niin jouduin vähän toista kaveria hoputtamaan, kun oli aika alkaa tekemään niitä oikeita päätöksiä että tuodaanko pennut suomeen vai ei! Suuri KIITOS kaikesta avusta ja vaivannäöstä kuuluu aurinkomatkojen oppaille kun selvittivät kaikki tuontiin liittyvät kysymykset.

Ennen suomeen tuontia koirat käytettiin eläinlääkärillä jossa saivat sirun, rokotukset ja passin, jotta vienti suomeen onnistuisi. Aurinkomatkojen ystävällisten oppaiden avustuksella koirille varattiin lentopaikat, jotta tuonti suomeen onnistuisi samalla koneella.

Molempien pentujen piti tulla suomeen, mutta toinen pennuista (kuvassa oikealla) sairastui lähtöä edeltävänä päivänä ja jäi Kreetalle hoitoon, mutta valitettavasti siirtyi siellä koirien taivaaseen seuraavana yönä. Koskaan ei selvinnyt mikä toista koiraa vaivasi. Jaska oli kuitenkin koko ajan pirteä ja tuli mukanamme suomeen jossa on kasvanut ja varttunut oikein hyvin.

 

R.I.P

1.12.2017 jostain käsittämättömästä syystä Jaska oli päässyt pihasta karkuun... asian jonka EI pitäisi olla edes mahdollista kun on pihassa narussa kiinni, turvallisessa omassa kotipihassa! Kaulapannassa oli lenkki kiinni ja narussa ISO palohaka eli ei edes teoriassa pääse irti... no onneksi oli pari milliä lunta josta näki että kukaan ei ole voinut sitä irrottaa... eli todellinen mysteeri!!!!!! Valitettavasti tuon mysteerisen karkaamisen jälkeen Jaska jäi auton alle läheisellä taajamatiellä, loukkaantui niin pahasti, ja piti käyttää piikillä. Jaskan maallinen vaellus loppui tuona iltana 18.47! Erittäin ISO Kiitos eräälle paikalliselle eläinlääkärille joka vaivautui tutkimaan Jaskaa "virka-ajan" ulkopuolella ja näin Jaska sai mahdollisimman nopeasti arvoisensa lopun eikä Jaskan tarvinnut kitua liian kauan!

Yleensä Kreetalaiset koirat jää monesti auton alle, joten ei Jaska tehnyt tässäkään asiassa "poikkeusta", valitettavasti, tosin eri maassa - Suomessa!

PS. ISO KIITOS Jaska kaikista näistä vuosista! Ja kaikesta siitä ilosta jota toit Minulle ja monille muille Motoristeille (olithan motoristi itsekin) tässä maassa, sekä myös monille muille ihmisille! Kerkisithän olemaan mukana kahdeksan kertaa Kotas-Rallissa, kuusi kertaa Rottarallissa, kahdesti Rutakkorallissa ja kerran Hymyilevän motoristin kevätpäivillä Jyväskylässä, sekä muut lukemattomat kilometrit omalla kylällä! Ja onhan elämääsi kuulunut niin lentokoneessa matkustaminen Suomeen Kreetalta kuin matkustamiset henkilöautossa, kuorma-autossa, linja-autossa kuin myös veneessä.

Ikävää että elosi loppui näin nopeasti ja täysin liian aikaisin, vaikka vikkelä olitkin! Toivottavasti elämäsi oli onnellinen ja sait olla hyvässä kodissa!

Ikuisesti Jaskaa, motoristia ja rock'n'roll' koiraa kaivaten, jään myös kaipaamaan hengitystäsi sängyssä vieressäni, sekä tassujesi rapinaa lattialla, ja kaikkea muuta ihanaa ja hauskaa jota toit elämääni. Muistan kuinka joku aika sitten halusit katsoa rinnallani Popedan keikkaa Hartwall areenalta netistä! Tykkäsit kanssa rokkimusiikista kuten moottoripyöristä samoin kuin isäntäsikin......

Koskaan et tehnyt pahaa kenellekään, mutta aina jaksoit olla iloinen ja virtaa täynnä.

Kreikkalainen koira sai arvoisensa haudan - Kreikkalaisesta marmorista!

Pave!

 

 

Lisää kuvia Jaskasta

Juttu Jaskasta Keuruulainen lehdessä (Pdf)

Sama juttu Keskisuomalaisen verkkolehdessä

 

 

 

 

 M o p o t

 V a l o k u v a t

 K o i r a     

 K r e i k k a

 L i n k i t

 

 

 

 

 

©  Pave 2012